CH 9. třída






Ch 9 - učivo 11. - 13. 3. 2020

Karboxylové kyseliny v tucích s. 52
přečti, zapiš název a molekulový vzorec 3 základních sloučenin

Aminokyseliny s. 53
jakou mají charakteristickou skupinu? strukturní vzorec aminooctové k., výskyt a význam nukleových kyselin, další příklady karboxylových kyselin


Ch 9 - učivo 16. - 20. 3. 2020

Estery s. 54
Plasty s. 55
kapitoly nastudujte, zapište žlutá pole, zapište rovnici vznik esteru strukturně i molekulově a schema
polymerace etylenu s. 55


Ch 9 – učivo 23. – 27. 3. 2020 do sešitu

Vlastnosti PE, PP, PVC, PS s. 56  přečtěte, zapište vlastnosti, použití, výrobky, rovnice polymerace
Syntetická vlákna s. 57 přečtěte , zapište 2 typy, vlastnosti kladné a záporné, výrobky, obchodní názvy
Úkoly k odeslání do 27. 3.  na  stuchlik@zs-pecka.cz : U 4 s. 57, U 2 s. 56, U 5 s. 57


Ch 9 – učivo 30. 3. – 3.4. 2020

Do sešitů: Látky stvořené člověkem s. 58 zapiš nevýhody plastů, předělejte tabulku 11
Úkoly k odeslání: tabulka 11 s. 58 , dále vyhledejte a pošlete aspoň 5 názvů předmětů denní potřeby s tím, z jakého jsou plastu př.: láhev od minerálky – PET, obal od tatranky – PP atd.



Ch 9 . 6. 4. – 10. 4. 2020
Zápis do sešitu je zároveň k odeslání: Cukry s. 62 přečti, zapiš žluté pole, vlastnosti a použití glukosy a sacharosy


Ch 9 – učivo 13. 4. – 17. 4. 2020

Cukry - pokračování s. 63
Do sešitu zapište vlastnosti a použití škrobu, glykogenu a celulozy.
K odeslání: zápis ze sešitu



Ch 9 – učivo 20. 4. – 24. 4. 2020
Tuky s. 64 – 65
Dobře přečti. Odpověz na otázky podle textu.
K odeslání: 1. Co jsou tuky chemicky?
                      2. Jakou reakcí vznikají?
                      3. Příklady pevných a kapalných tuků.
                      4. Význam tuků pro organismus? / 3 /
                      5. Co je ztužování tuků?
                      6. Jak vzniká mýdlo?
Upozornění: někteří žáci mi neodevzdali všechny práce!

Komentáře